Евроазијство


 

 

Начин живота који се развија у непрегледним степама и шумама централне области Евроазије и закономерно се шири према рубним крајевима великог континента. У народу евроазијство можемо видети у специфичном виду духовности, те односа према ауторитету, природи, привреди и најзад породици као стубу друштвене заједнице.

 

12714021_10204472682892103_494402733_n

 

Код свих великих владара евроазијских земаља, од Александра Македонског до Владимира Путина (укључујући наравно и Џингис Кана и Стаљина) имамо исти импулс обједињавања великих копнених пространстава и односа према непријатељима (таласократија) који покушавају да их униште опкољавањем, преваром и корупцијом.

Евроазијство је поглед на свет великих људи Континента кроз историју, без обзира да ли су прихватали сам евроазијски покрет и сва његова начела, и да ли им је уопште био познат (пошто покрет није постојао пре почетка ХХ века). Без обзира на идеолошка опредељења Владимира Путина и државника који са њим блиско сарађују, евроазијство је одлика политике Евроазијске уније, ОДКБ, ШОС и БРИКС.