Петиција за прекид преговора са ЕУ


 

 

  Након референдума у Британији, на коме се народ изјаснио за излазак Уједињеног краљевства из ЕУ, ова организација постаје све мање привлачна својим чланицама. Повучени примером Брегзита овим путем планирају да крену и Французи, Аустријанци, Немци, Швеђани. Мигрантска криза показала је лоше стране концепта "Европа без граница" и већина европских народа сматра да је погрешно да мигранти долазе у њихове земље и живе од социјалне помоћи, лече се и образују бесплатно, а све то грађани морају да плаћају из свог џепа. Осим ових "паразита" Европљани више не желе да их додатно ослабљују мулти-националне компаније, да плаћају дугове других земаља, да политички и економски зависе од САД-а, да су присиљени да увозе ГМО, итд. Поред тога, ЕУ захвата и економска криза, а они који желе да раде у "развијеним земљама" или не могу да нађу посао тамо (као ни смештај, ни добар пријем) или су присиљени да раде за ниже плате од оних које су очекивали. Другим речима, ми нема шта да тражимо у ЕУ.

 

брегзит
 

Осим што од ЕУ немамо никакве користи, од преговора за улазак у ову институцију имамо само штете. Присиљени смо да продајемо своје компаније, да дајемо субвенције за ионако јефтину радну снагу, поклањамо земљу, испуњавамо и друге економске и политичке услове (од којих је најболјнији био изручивање наших хероја у ХАГ и склапање споразума са НАТО-ом), принуђени смо да организујемо ЛГБТ-параде, дајемо Ромима више права него што имају Срби (нпр. у образовању), испуњавамо некакве демократске стандарде иако ЕУ не смета што не живимо у демократији већ у диктатури. А шта можемо да добијемо ако уђемо у ЕУ?Веће плате и повећање стандарде сигурно не јер они завесе од производње и извоза који у Србији нису на нивоу. Можемо да добијемо повећање цене струје и других трошкова, можемо да изгубимо право на производњу домаћих производа уколико нисмо велике корпорације, да нам зеља буде затрована ГМО-ом итд. На примеру Румуније и Бугарске видимо како пролазе нове чланице ЕУ, а и Хрватска је у губитку од кад је пришла овој организацији.

 

Евроазијски пут залаже се за прекид преговора са ЕУ и преиспитивању алтернативних решења. Једно од њих је Евроазијски економски савез, који, за разлику од ЕУ која пропада, постаје све јачи. Са њим је повезана и Организација договора за колективну безбедност (ОДКБ) која нам је много бољи избор од НАТО-а. Уз то, ако одустанемо од преговора са еу нећемо бити присиљавани да уђемо у НАТО.

 

Изаберимо будућност и одустанимо од савеза који је већ ствар прошлости. Вратимо живот Србији и из њеног тела одстранимо паразита који се зове Европска унија. Слободни смо и имамо право да бирамо. Прекинимо преговоре са ЕУ!

 
ЕУ и ЕА

Your Name (required)
Your Email (required)

Subject

Your Message