Циљеви покрета


 

12834462_10204569876041871_1993816212_n

 

1. Рад на изласку из кризе у којој се налази наша земља, при чему сматрамо да то решење није улазак у ЕУ. ЕУ има алтернативу, постоји другачији евроазијски пут, и наше активности су усмерене ка испитивању и остваривању те могућности.

 

2. Указивање на значај сарадње између Србије и Евроазијског економског савеза (Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија, Киргистан) у циљу остваривања економских интереса Републике Србије.

 

3. Указивање на практични значај напуштања либерал-капиталистичког модела који нам се од стране атлантиста намеће као једини могућ (евроазијске интеграције воде напуштању тог модела, и то је додатна корист од њих). 

 

4. Неговање Традиције као духовног темеља сваке нације. У ширем смислу, Традиција се сматра као везивно ткиво које везује народе Евроазије. 

 

5. Информативна делатност коју чини обвештавање јавности о пројектима и политичким актима везаним за развој и ширење Евроазијског економског савеза.

 

6. Образовање јавности о култури и историји Евроазије, као и геополитици Евроазије уопште. Формирање интернет библиотеке и базе текстова који за своју тему имају Евроазију.

 

7. Сарадња са групама и удружењима сличног типа, које будућност своје земље виде у Евроазијском савезу.

 

8. Сарадња са организацијама из земаља-чланица ЕУ, који не виде будућност својих земаља у тој унији, а отворени су за сарадњу на ширем евроазијском простору.

 

9. Развијање еколошке свести, у складу са традиционалним приступом животу.